fbpx

Mulige bivirkninger

Laserbehandling af rhinophyma

Mulige bivirkninger

Det er almindeligt, at der efter en reduktion af næsen (rhinophyma) med CO2 laser kommer sår på huden, som heler i løbet af ca. 2 uger. Du vil også kunne se en overgangszone til ubehandlet hud. Denne overgangszone er synlig de første uger efter behandlingen. 

En svag rødlig farve kan ses de første måneder efter behandlingen som følge af øget blodforsyning til huden. Rødmen kan dækkes med en recovery makeup (fx Lycogel), foundation eller alm. mineralsk pudder allerede et par uger efter din behandling.

Selv om risikoen for bivirkninger er meget lille i forbindelse med behandling med laser, kan komplikationer stadig opstå. Se oversigt over mulige bivirkninger og komplikationer nedenfor.

Rødme & synlig overgangszone

Efter en rhinophyma laseroperation skal du forvente, at den nye hud på næsen er lettere rød. Det betyder også, at der bliver en midlertidig synlig overgang mellem den nye hud og den ikke-behandlede hud. Den nye hud vil typisk være finere og lysere end den ikke-behandlede hud.

Øget lysfølsomhed

Det er normalt, at huden er mere følsom over for sollys de første 3-4 uger efter behandling med CO2 laser. Det betyder, at der kan komme farveforskel mellem behandlet og ubehandlet hud. Derfor er det vigtigt, at du dagligt beskytter huden mod solen og bruger solcreme med høj faktor (SPF +30) i ugerne efter din behandling.

Småblødning

Småblødning fra huden er normalt i de første dage efter en rhinophyma laseroperation. Dette ophører sædvanligvis af sig selv ved at lægge en forbinding på huden eller et tykt lag salve som del af sårplejen.

Infektion

Betændelse i huden kan forekomme både med bakterier og virus. Dette er en sjælden komplikation, som forekommer i under 1%. 

For at forebygge infektion i huden er det vigtigt, at du følger den vejledning, som du får fra os i forbindelse med din behandling.

Du kan læse mere om, hvordan huden skal plejes efter din laseroperation her.

Tilbydes i disse klinikker

Gratis parkering ved klinikken

Ring til os

HOVEDTELEFON:
8190 4910 (hverdage 9.00-16.00)
(Henvisning modtages ikke)

AKUTTELEFON:
2170 0751 (kun ved akutte henvendelser)

Priser

Find priser for behandlingen

Tidsbestilling

For professionel & kompetent behandling

Book din tid

Du kan nu bestille tid til konsultation online, når det passer dig.

Før laserbehandling af rhinophyma

For mange er en laseroperation mod rhinophyma en livsændrende behandling. Inden du beslutter dig, er det vigtigt for os, at du er bekendt med forløbet både før som efter din behandling. Du finder mere information her.

Efter laserbehandling af rhinophyma

Efter behandling af rhinophyma (kartoffelnæse) med CO2 laser følger ophelingsfasen. Få indblik i hvad du kan forvente dig af denne fase og hvordan huden skal plejes i perioden efter behandlingen.

Har du spørgsmål?

Skriv til os, hvis du har spørgsmål
(undlad personfølsomme oplysninger)

Mød vores hudlæge

Ulrik Knap, hudlæge

Ulrik Knap

Hudlæge, Speciallæge
Risskov (Århus)

Ulrik Knap, hudlæge

Ulrik Knap

Hudlæge, Speciallæge
Risskov (Århus)

Ulrik Knap, hudlæge

Ulrik Knap

Hudlæge, Speciallæge
Risskov (Århus)

Tak til vores mange glade patienter

Tilbydes i disse klinikker

Gratis parkering ved klinikken

Ring til os

HOVEDTELEFON:
8190 4910 (hverdage 9.00-16.00)
(Henvisning modtages ikke)

AKUTTELEFON:
2170 0751 (kun ved akutte henvendelser)

Se priser - rosacea

Karsprængninger, voksen akne & behandling af den nubrede næse (rhinophyma)

Send din besked her og vi kontakter dig